Tetaplah berhubung

Sosial Trend

Calon Isteri Dambaan Lelaki

Info

Calon Isteri Dambaan Lelaki

Walaupun mungkin ada yang merasakan ramai lelaki memandang paras rupa dalam mencari isteri mereka, namun hakikatnya tidak semua begitu.

Mungkin ada yang mencari wajah yang menawan, namun ramai juga yang sebenarnya mencari ciri-ciri lain yang layak untuk dikagumi selain kecantikan. Apakah ciri-ciri tersebut?

Membantu pasangan menjadi lebih baik

Setiap lelaki akan memiliki isteri yang hebat akan berkata bahawa pasangannya itu telah membuatkan dirinya menjadi seseorang yang lebih baik.

Mendengar kata

Perkara yang paling menyenangkan lelaki ialah memiliki pasangan yang menghormati dan menghargainya sebagai seorang suami. Lelaki sebenarnya mengimpikan calon isteri yang baik dan mendengar kata.

Menjaga air muka suami

Seorang isteri yang baik akan sentiasa menjaga air muka suamai. Dia tidak akan memperlekehkan atau memperkecilkan suami di hadapan teman-teman atau ahli keluarga.

Mencintai sepenuh hati

Lelaki selalunya mencari wanita yang tulus mencintainya dengan sepenuh hati. Apabila mereka telah menemui wanita sebegitu, pasti kehadirannya tidak akan disia-siakan.

Rapat dengan keluarga

Biasanya wanita lebih mudah akhrab dengan teman atau ahli keluarga lelaki.sememangnya itu yang diinginkan. Menjadi pasangan yang baik tidak hanya menyenangkan hati pasangan sahaja, tetapi juga menikmati aktiviti yang dilakukan bersama diri dan pasangan dan keluarganya dengan sepenuh hati.

Mengawal sikap cerewet

Semua wanita memiliki sifat cerewet. Tetapi calon isteri yang mahu dicari oleh semua lelaki adalah wanita yang mampu mengawal sikap cerewetnya. Apabila berlaku masalah kecil, tidak perlu dibesarkan. Bicara baik-baik kerana biasanya lelaki akan mudah mendengar kata-kata dalam nada yang lembut.

Memberi dorongan

Jika pasangan tidak menepati ciri-ciri yang diingini, berilah dorongan agar pasangan anda mampu berubah menjadi lebih baik. Jangan hanya kerana masalah kecil boleh meruntuhkan sesuatu hubungan.

Jaga Perwatakan

Seorang lelaki tidak dinafikan mahu pasangan yang cantik, bukan hanya secara fizikal sahaja. Cantik disini adalah selalu berusaha untuk tampil sebaik mungkin. Jadi, sebagai seorang wanita rawatlah tubuh agar bersih dan sesuaikan pakaian yang dikenakan dengan tempat dan keadaan.

Pandai berdikari

Lelaki lebih menyukai wanita yang pandai berdikari bahkan boleh bekerja dan memenuhi keperluan hidup dengan usahanya sendiri.

Wanita Bijak

Setiap lelaki mengimpikan wanita yang cergas dan memiliki pelbagai cara untuk membuatnya gembira. Dia akan sentiasa memberi kejutan kepada pasangan. Wanita yang bijak juga memiliki pengetahuan yang luas selain memiliki kecantikan dan fesyen.

Muat artikel

Anda mungkin juga meminati...
Klik Untuk Komen

Lagi di Info

Ke Atas