Tetaplah berhubung

‘Plan Kahwin Dulu, Baru Fikir Duit’

Hmm

‘Plan Kahwin Dulu, Baru Fikir Duit’

Sebut pasal kahwin, korang mesti suka. Betul tak? Yelah, siapa yang tak nak kahwin, lagi pulak kalau dapat kahwin awal.

Lebih-lebih lagi dengan pasangan yang kita sayang. Dapat pahala, tambah pulak boleh buat macam-macam perkara. Ada orang sanggup kumpul duit sebelum fikir nak kahwin. Ada jugak yang plan kahwin dulu, rezeki datang kemudian.

Kami kongsi cerita pemuda ni dengan kawan dia pasal kahwin. Soal jodoh, rezeki, semuanya di tangan Tuhan, kan? Yang penting kena pasang niat dan sabar dengan ujian yang Tuhan beri pada kita. Jom baca!

Cukup duit baru kahwin

plan-kahwin-1

Niat nak kahwin, Allah mudahkan…

plan-kahwin-2

Tak cukup duit hantaran

plan-kahwin-3

Percaya pada rezeki

plan-kahwin-4

CONFESSION ‘Plan Kahwin Dulu, Baru Fikir Duit’
ByOMMPublished on November 25, 2016 SHARE TWEET COMMENT
plan-kahwin-dulu-baru-fikir-duit

Sebut pasal kahwin, korang mesti suka. Betul tak? Yelah, siapa yang tak nak kahwin, lagi pulak kalau dapat kahwin awal. Lebih-lebih lagi dengan pasangan yang kita sayang. Dapat pahala, tambah pulak boleh buat macam-macam perkara. Ada orang sanggup kumpul duit sebelum fikir nak kahwin. Ada jugak yang plan kahwin dulu, rezeki datang kemudian.

Kami kongsi cerita pemuda ni dengan kawan dia pasal kahwin. Soal jodoh, rezeki, semuanya di tangan Tuhan, kan? Yang penting kena pasang niat dan sabar dengan ujian yang Tuhan beri pada kita. Jom baca!

Cukup duit baru kahwin
screen-shot-2016-06-26-at-2-31-53-am

Niat nak kahwin, Allah mudahkan…
screen-shot-2016-06-26-at-2-32-10-am

Tak cukup duit hantaran
screen-shot-2016-06-26-at-2-32-28-am

Percaya pada rezeki
screen-shot-2016-06-26-at-2-32-39-am

Semoga kisah ini menjadi penguat semangat bagi mereka yang sedang berhempas pulas mengumpul duit untuk berkahwin di luar sana. Jangan pulak sweet kemain masa bercinta, last-last tak jadi kahwin. Meroyan habis, bro! Kesimpulannya, betulkan balik niat kita. InshaAllah, Tuhan bantu.

Sumber : Hannan Huntnone FB

Muat artikel
Anda mungkin juga meminati...
Klik Untuk Komen

Lagi di Hmm

Ke Atas