Tetaplah berhubung

Tips Hilangkan Jet Lag Ala Kendall Jenner

Travel

Tips Hilangkan Jet Lag Ala Kendall Jenner


KENDALL JENNER mempunyai helah berkesan menghilangkan kesan jet lag selepas melakukan perjalanan jauh, iaitu dengan bermeditasi.

Sebagai model pentas dunia, Kendall selalu dipadati jadual fashion show di pelbagai belahan dunia.

Bermula dari kegiatan photoshoot, sehingga berjalan di atas catwalk selalu dilakukan. Menjadi model memang merupakan cita-citanya sejak kecil.

Namun, baru menyedari bahawa melakukan perjalanan jauh secara terus menerus, boleh menimbulkan kesan jet lag yang dapat mengganggu kesihatan tubuh.

“Beberapa tahun lalu, saya tidak pernah merasakan jet lag walaupun telah melakukan perjalanan kelilingi dunia. Orang-orang kata, mungkin kerana masih berusia muda. Tetapi kesan tersebut mula menyerang saya pada masa ini, bermakna saya sudah tua, haha! ” tulis Kendall pada sebuah posting blognya.

Untuk menjangkau perkara tersebut, Kendall dan salah seorang saudari perempuannya Kim Kardashian, memutuskan untuk mengikuti kelas meditasi.

“Rakan-rakan model kata, meditasi dapat membantu melawan jet lag. Pada awalnya, saya sangat ragu-ragu! Namun kemudian, saya dan Kim memutuskan untuk mengikuti kelas tersebut, dan hasilnya sangat luar biasa. Ini benar-benar membantu saya untuk menumpukan perhatian,” katanya.

Selain Kendall, Kim Kardashian juga mempunyai beberapa tips yang unik untuk menghilangkan kesan jet lag.

Dalam sebuah tulisan yang dimuatnaik di blog peribadinya, Kim mengatakan tidak pernah pergi ke sesuatu tempat tanpa di temani dua bantal sutera kesayangannya.

Bantal tersebut dapat membantunya untuk tidur lebih awal, ketika berada di suatu tempat yang mempunyai zon masa berbeza dengan tempat asalnya. Dipetik daripada Yahoo! Newzealand.

(nip)

Muat artikel
Anda mungkin juga meminati...
Klik Untuk Komen

Lagi di Travel

Trending

Ke Atas