Tetaplah berhubung

Teksi Di Dubai Boleh Masuk Ke Dalam Mall

Travel

Teksi Di Dubai Boleh Masuk Ke Dalam Mall

Gambar: incolors.club

Teksi Di Dubai Boleh Masuk Ke Dalam Mall


Dubai mempunyai puluhan mall besar yang menjadi destinasi pelancongan untuk berbelanja. Malah, di dalam salah satu pusat membeli-belah di Dubai terdapat teksi.

Sebagai salah satu bandar yang paling banyak dikunjungi pelancong luar negara, Dubai mempunyai segalanya. Tidak hanya taman hiburan, Dubai juga mempunyai puluhan mall gergasi. Demikian dipetik dari laman Dubai Tourism.

Oleh itu, Dubai boleh dikatakan sebagai salah satu destinasi utama pelancongan untuk shopping di dunia. Dubai mempunyai banyak pusat membeli-belah, ada 95 pusat membeli-belah secara total dan sangatlah besar. Malah, ada teksi di dalam pusat membeli-belah.

Teksi di dalam pusat membeli-belah tersebut boleh dijumpai ketika pelancong melawat Dubai Mall. Mall dengan kawasan seluas 12 juta kaki persegi atau 3,657,600 meter persegi ini merupakan mall terbesar di dunia.

Dengan kawasan yang sangat luas, di Mall Dubai terdapat 10 hingga 15 mall kecil dengan 1,000 kedai di dalamnya. Ini akan menjadi pengalaman menarik dengan pelbagai produk ternama.

(nip)

Muat artikel
Klik Untuk Komen

Lagi di Travel

Trending

Ke Atas