Tetaplah berhubung

Sebab Kenapa Seseorang Takut Naik Kapal Terbang

Travel

Sebab Kenapa Seseorang Takut Naik Kapal Terbang

Gambar: Google

Sebab Kenapa Seseorang Takut Naik Kapal Terbang


Beberapa orang takut naik kapal terbang. Tentu ada sebab kenapa mereka sangat takut naik kapal terbang. Ingin tahu kenapa?

Selama di dalam kapal terbang, ramai penumpang yang mempunyai pemikiran aneh menaiki kapal terbang.

Pemikiran aneh tersebut mungkin muncul akibat para penumpang merasa gugup selama penerbangan. Dan, akhirnya timbul soalan-soalan bodoh dalam benak fikiran mereka.

Misalnya, ‘Bagaimana logam raksasa ini boleh terbang melayang di langit?’. Jika kita termasuk penumpang yang gugup, mungkin pertanyaan tersebut muncul.

Kemudian, rata-rata penumpang yang penakut akan mempersoalkan, peralatan keselamatan apa saja yang tepat digunakan semasa kecemasan. Mungkin soalan itu terdengar wajar, tetapi bagaimana dengan yang lebih aneh lagi.

Misalnya, ‘Adakah ada ular di dalam kapal terbang ini?’. Kemudian, ada lagi soalan lucu yang biasanya keluar dari mulut penumpang yang penakut, seperti ‘Bagaimana bila pramugari meninggalkan kami bersendirian di dalam kapal terbang?’

Satu perkara yang pasti, jika anda termasuk orang yang takut menaiki kapal terbang, anda pasti tidak sendirian. Demikian dipetik di laman Totaltravel.

(nip)

Klik Untuk Komen

Lagi di Travel

Trending

Ke Atas