Tetaplah berhubung

Bercuti Di Kota Paling Romantis Di Dunia

Travel

Bercuti Di Kota Paling Romantis Di Dunia


Pasangan bercinta pasti mencari tempat-tempat romantis di dunia. Pastinya, setiap pasangan inginkan berdua berbulan madu di kota paling romantis di dunia.

Berikut kota-kota paling romantis di dunia, seperti dipetik dari laman Totaltravel.

Tuscany, Itali

tuscany-itali

Anda pasti berhari-hari terpikat dengan Tuscany, kerana di sini hidup dalam lingkungan yang panas, sehingga membangkitkan perasaan cinta. Di sini anda bersama pasangan dapat menikmati makanan khas Italia, sinar matahari yang hangat, anggur, indahnya kota Siena dan Florence.

Provence, Perancis

provence-perancis

Wilayah selatan Provence adalah salah satu tempat paling popular di Perancis. Kota Avignon, Cannes, Marseille, dan Toulon terkenal sebagai tempat desa yang penuh warna, tradisi, baik makanan mahupun anggur. Di sini anda boleh berbasikal sambil menikmati pemandangan desa yang indah.

Boracay, Filipina

boracay-filipina

Merupakan tropika yang kecil dan perlu menempah penerbangan satu jam dari Manila. Tetapi, pantai di sini cukup cantik dengan pasir putih yang menyaingi Caribbean. Selain itu, daya tarik pulau ini adalah kehidupan malam, makanan dan pemandangan sensasi ditambah lagi kemewahan.

Venice, Itali

venice-itali

Anda harus meluangkan waktu untuk menjelajahi romantiknya Kota Venice, Itali. Salah satu kota paling romantis di Itali ini mengutamakan pengangkutan di tengah kota melihat bangunan kuno yang menarik.

Santorini, Yunani

santorini-yunani

Santorini selalu ramai dikunjungi oleh pelancong asing saban tahun. Bersama pasangan, anda boleh berselfie di bangunan berkilau, kubah safir biru dengan latar sisi tebing merah. Keindahan Santorini ini menjadikannya tempat paling romantis di Yunani.

(nip)

Muat artikel
Anda mungkin juga meminati...
Klik Untuk Komen

Lagi di Travel

Trending

Ke Atas