Tetaplah berhubung

Adakah Perlu Meminjam Wang Untuk Pergi Melancong?

Travel

Adakah Perlu Meminjam Wang Untuk Pergi Melancong?

Foto: Shutterstock

Adakah Perlu Meminjam Wang Untuk Pergi Melancong?


Meminjam wang untuk bercuti atau travel mungkin menjadi pilihan anda. Tetapi, adakah meminjam wang di bank itu perlu untuk dilakukan?

Pinjaman wang untuk bercuti memang memberikan kemudahan bagi anda. Namun, ini akan membuat anda harus membayar kembali dalam masa setahun penuh.

Pinjaman wang peribadi mungkin sama dengan pinjaman biasanya, dengan pemeriksaan aplikasi dan data kredit anda. Pelancong dengan kredit buruk akan ditolak. Sementara yang mempunyai rekod baik dalam membayar hutang boleh mendapatkan kemudahan mewah.

Berdasarkan Moneysupermarket.com, pelancong boleh mendapatkan peluang lebih banyak jika anda boleh membayar dengan jumlah besar.

Bagi anda yang boleh mengatur kewangan percutian dengan baik, adalah petunjuk bagi bank jika anda komited untuk menyelesaikan kredit tepat waktunya. Misalnya, selesaikan ansuran kereta, atau rumah ini akan memudahkan anda untuk diterima pihak bank.

Seperti memetik dari Travelerstoday, segala kemudahan yang diberikan harus dipertimbangkan oleh pelancong. Sebab, ini boleh berpotensi merosakkan situasi kewangan anda.

Misalnya, pinjaman kereta dengan harga RM40 ribu, dikatakan setara dengan anda mengambil pakej prcutian mengelilingi Eropah untuk yang sudah berkeluarga. Sementara waktu pembayaran semula hanya 3 tahun, jadi difikirkan lebih baik ya.

(nip)

Muat artikel
Anda mungkin juga meminati...
Klik Untuk Komen

Lagi di Travel

Trending

Ke Atas