Tetaplah berhubung

Selalu Mimpi Pelik Petanda Hamil?

Kesihatan

Selalu Mimpi Pelik Petanda Hamil?

Gambar: Google

Selalu Mimpi Pelik Petanda Hamil?


Setiap wanita hamil tidak hanya terlambat datang haid, pening kepala, hingga rasa penat. Seiring dengan petanda itu, setiap malam anda mungkin selalu dihantui oleh mimpi aneh.

Berikut ini penjelasan lebih lanjut tentang tiga tanda kehamilan yang jarang diperhatikan oleh pasangan suami-isteri. Dipetik dari Boldsky.

Mimpi aneh

Tidak hanya haid lambat, ada kajian mendakwa jika setiap wanita kerap mengalami mimpi aneh setiap malam, petandanya sedang hamil. Jika sudah mengalami hal ini, anda perlu melakukan ujian kehamilan agar hasilnya tepat.
Rasa penat

Kerana tubuh menghasilkan lebih banyak darah untuk membawa nutrisi kepada bayi yang sedang membesar, wanita biasanya cenderung rasa penat. Ini menjadi salah satu petanda yang paling biasa berlaku semasa minggu pertama kehamilan.
Moody

Kerana peningkatan hormon yang tinggi, wanita umumnya mengalami perubahan perasaan setiap saat. Anda harus memperhatikan perihal ini, terutama di masa awal kehamilan. Selain itu, jangan terus diabaikan kerana boleh mengganggu kesihatan anda.

(nip)

Muat artikel
Klik Untuk Komen

Lagi di Kesihatan

Trending

Ke Atas