Tetaplah berhubung

Sarapan Tembikai Mempercepatkan Hilangkan Perut Buncit

Kesihatan

Sarapan Tembikai Mempercepatkan Hilangkan Perut Buncit

Gambar: Blogspot

Sarapan Tembikai Mempercepatkan Hilangkan Perut Buncit


Anda ada niat mahu menghilangkan perut buncit? Cubalah sarapan tembikai setiap pagi. Jika ingin tahu manfaat tembikai lebih lanjut, semak ulasan berikut ini dan pastinya membuat anda rajin makan tembikai setiap pagi.

Tembikai tidak hanya rendah kalori, buah ini kaya nutrisi seimbang yang dapat menjaga kesihatan tubuh secara keseluruhan.

Menjaga kekebalan tubuh dan metabolisma

Tambah buah tembikai ke dalam menu salad untuk sarapan. Selain menyegarkan, sarapan buah tembikai setiap hari boleh membantu untuk menjaga kekebalan dan kadar metabolisma tubuh anda. Dengan itu, anda akan terbebas dari penyakit dan melawan jangkitan.

Rendah kalori

Tembikai mengandungi sedikit kalori. Para pengkaji mengungkapkan, makan satu hidangan buah ini sama dengan anda makan kira-kira 28 kalori dan pasti tidak membuat tubuh anda cepat gemuk.

Melancarkan saluran pencernaan

Terlepas dari penurunan berat badan, makan tembikai juga dapat mengurangkan tahap kolesterol tinggi, mencegah batu ginjal dan membantu dalam menjaga saluran pencernaan setiap hari.

Lebih dari itu, dalam jangka panjang pengambilan buah tembikai juga bermanfaat untuk melindungi jantung terhadap penyakit dan stroke, iaitu vitamin yang disebut lycopene. Demikian dipetik di laman Boldsky.

(nip)

Muat artikel
Anda mungkin juga meminati...
Klik Untuk Komen

Lagi di Kesihatan

Trending

Ke Atas