Tetaplah berhubung

Waspada Perkara Ini Agar Teks Mesej Anda Dibalas Si Jantung Hati

Hubungan

Waspada Perkara Ini Agar Teks Mesej Anda Dibalas Si Jantung Hati

Foto: shutterstock

Waspada Perkara Ini Agar Teks Mesej Anda Dibalas Si Jantung Hati


Menjadi wanita yang sedikit agresif dalam mendekati crush, apa yang dilakukan harus tidak berlebihan dan membuatnya rasa terganggu.

Anda anda lebih cerdik dalam memenangi hatinya. Langkah pertama adalah dengan memastikan dia mahu membalas teks pesanan anda. Bagaimana caranya agar dia mahu membalas teks mesej? Semak berikut ini dipetik dari Youqueen:

Jangan terlalu cepat membalas

Anda mungkin membalas mesejnya terlalu cepat untuk menunjukkan bahawa anda sangat selesa berbual dengannya. Tetapi dengan begitu, dia melihat anda sebagai seseorang yang sentiasa bersedia di samping telefon pintar. Jika anda ingin dia membalas mesej, santai saja. Beri ruang masa untuk membalasnya.

Elakkan terlalu banyak menghantar mesej

Jika dia tidak bertindak balas, jangan menghantar mesej bertubi-tubi. Jika dia tidak membalasnya, bermakna dia memang belum ada masa untuk membalas atau tidak mahu membalasnya. Dalam keadaan ini, anda perlu bersikap tenang. Jika anda terlalu kerap menghantar mesej, dia malah akan malas membalasnya sama sekali.

Bicarakan perkara di luar hubungan anda

Jika anda hanya selalu membicarakan tentang perasaan anda dan dia, itu hanya akan membuatnya bosan. Lelaki ingin mengetahui kehidupan seseorang wanita, seperti hobinya, aktiviti yang sering dilakukan, dan hal-hal lain. Jika anda berkeras untuk membicarakan tentang perasaan anda padanya saja, kemungkinan dia akan malas melayani anda.

Berikan soalan

Salah satu cara berkesan menjaga perbualan adalah dengan memberikan soalan. Dengan begitu, dia akan menjawab soalan tersebut. Tanyalah tentang hal-hal yang membuat dia tertarik. Itu akan menjaga perbualan agar berlanjutan.

(nip)

Muat artikel
Anda mungkin juga meminati...
Klik Untuk Komen

Lagi di Hubungan

Trending

Ke Atas