Tetaplah berhubung

7 Cara Menjaga Perkahwinan Jarak Jauh

Hubungan

7 Cara Menjaga Perkahwinan Jarak Jauh

Foto: Google

7 Cara Menjaga Perkahwinan Jarak Jauh


Menjaga percikan api asmara supaya kekal hidup dalam perkahwinan jarak jauh memerlukan banyak usaha dan banyak kesabaran, tetapi dengan tetap positif dan menunjukkan cinta antara satu sama lain, anda dan pasangan sentiasa terus dekat di hati tidak peduli seberapa jauh jarak anda berdua.

Berkomunikasi

Berbual di telefon setidak-tidaknya sekali dalam sehari mungkin, dan whatsapp tiap hari atau dalam beberapa hari. Berbual paling setidaknya hanya tentang apa yang telah anda lakukan hari itu, tapi katakan pasangan anda mengenai pertimbangan atau kekhuatiran yang anda mungkin anda akan alami dan berdasarkan kewangan anda. Dalam hal ini, prioritikan waktu untuk berbicara dengan pasangan anda.

Percaya pada pasangan

Dengan ini, anda membuatkan diri anda dapat dipercayai. Menghabiskan waktu terpisah dapat mencipta keraguan dan kekhuatiran dalam diri pasangan. Yakinkanlah pasangan bahawa anda tetap jatuh cinta dengan si dia, dan biarkan si dia tahu jika perkara yang sama. Ini akan membantu anda berdua memiliki kepercayaan yang penuh pada satu sama lain selama waktu anda terpisah.

Kunjungi antara satu sama lain apabila mungkin

Merencanakan kunjungan sangatlah bernilai ketika lebih banyak waktu berharga dihabiskan secara peribadi dengan pasangan anda.

Sayang dan penuh kasih satu sama lain

Teratur memberitahu pasangan bahawa anda sangat mencintainya dan sentiasa ada untuknya. Jika salah satu antara anda sedang mengalami kesulitan, berikan waktu tambahan berbincang di telefon atau buatlah kunjungan mendadak untuk menunjukkan anda sentiasa memberi perhatian dan jatuh cinta antar satu sama lain.

Bawa foto dan video antara anda dan pasangan

Memiliki foto/video bersama untuk mengingatkan anda tentang kenangan indah bersama-sama. Mungkin kelak anda rasa bersendirian dan sedih kerana menghabiskan waktu begitu banyak waktu jauh dari pasangan anda. Foto dan video akan memberi kenangan indah sewaktu terpisah.

Saling mengirim hadiah kecil dan poskad secara teratur

Ini akan membantu anda dan pasangan anda rasa lebih dekat.

Rencanakan kegiatan atau percutian

Ini akan memudahkan dan menyenangkan sehingga anda berdua memiliki waktu yang menarik untuk dinantikan.

Muat artikel
Anda mungkin juga meminati...
Klik Untuk Komen

Lagi di Hubungan

Trending

Ke Atas