Tetaplah berhubung

Tips Melembutkan Hati Pasangan Yang Terlalu Acuh Tak Acuh

Hubungan

Tips Melembutkan Hati Pasangan Yang Terlalu Acuh Tak Acuh


DALAM menjalin hubungan ada yang rasa tidak diberi perhatian yang sangat tinggi ada pula yang dingin luar biasa. Untuk yang berkarakter acuh tak acuh pula memang kadang-kadang membuat hati jadi lelah.

Sesungguhnya dia tetap mencintai anda tetapi dengan cara lain. Jika anda mempunyai pasangan yang demikian, hadapi dengan cara berikut ini.

Bincangkan

Bagaimana pun pasangan anda acuh tak acuh, usahakan selalu bersikap keterbukaan dan berkomunikasi. Jangan rasa lelah untuk selalu memberi khabar bagaimana anda menjalani aktiviti seharian. Memang tidak mudah seperti komunikasi satu arah, namun penting anda selalu jujur dan dia tahu maksud anda.

Tahu situasi dan keadaan

Anda harus tahu bila dan soalan apa yang akan membuatnya mahu mengerahkan perhatian pada anda. Tak semua orang yang tidak beekspresi bermakna tidak akan mengatakan apa yang mereka rasakan. Pastikan hubungan baik-baik sahaja.

Jangan melanggar privasi

Walaupun dia acuh tak acuh jangan cuba untuk mencari tahu apa yang dia lakukan sampai melanggar privasi si dia. Jika dia tahu, ini malah boleh membuat hubungan anda hancur. Demikian dimuat Lovepanky.

(nip)

Muat artikel
Anda mungkin juga meminati...
Klik Untuk Komen

Lagi di Hubungan

Trending

Ke Atas