Tetaplah berhubung

Strategi Mendapatkan Pekerjaan Ini Wajib Anda Cuba

Hubungan

Strategi Mendapatkan Pekerjaan Ini Wajib Anda Cuba


Dunia pekerjaan sekarang sangat kompetitif. Hanya orang-orang yang mempunyai kecerdasan atau keahlian mampu menonjol dan diterima oleh sesebuah syarikat.

Akan tetapi, ada strategi lain yang boleh membatu anda diterima kerja, walaupun tidak terlalu menonjol dalam bidang tertentu. Untuk itu, cubalah strategi di bawah ini memetik Allwomenstalk.

Tulis tentang fikiran

Banyak pemohon pekerjaan menulis resume dengan isi yang sangat umum. Di sini anda boleh menulis sebuah fikiran untuk lebih menunjukkan karakter diri dan tujuan dalam kehidupan. Sehingga syarikat menilai anda lebih.

Aktif dalam organisasi

Aktif dalam pelbagai organisasi sosial memberi nilai lebih untuk diri sendiri. Bagi syarikat, anda dinilai sebagai orang yang aktif mengisi masa lapang yang bermanfaat. Berbeza dengan orang yang tidak mempunyai kegiatan sama sekali apabila tidak bekerja.

Aktif berwawancara

Cuba untuk menjadi proaktif dalam sesi temubual. Jika yang biasa bertanya hanyalah dari syarikat, anda juga perlu bertanya. Dengan begitu, tercipta perbualan dan perbincangan terarah tentang syarikat secara umum.

(nip)

Muat artikel
Klik Untuk Komen

Lagi di Hubungan

Trending

Ke Atas