Tetaplah berhubung

Sebab Lelaki Ingin Kembali Pada Bekas Kekasih

Hubungan

Sebab Lelaki Ingin Kembali Pada Bekas Kekasih

Foto: psychology

Sebab Lelaki Ingin Kembali Pada Bekas Kekasih


Bekas kekasih yang baik tentu sukar dilupakan. Apalagi jika sebab perpisahan di waktu itu hanyalah persoalan remeh.

Sebahagian orang masih berharap mendapat peluang kedua daripada bekas kekasih, termasuk lelaki. Namun apa sebenarnya sebab di sebalik keinginan mahu kembali pada bekas kekasih? Semak sebabnya memetik dari Familyshare:

Ambil berat

Rasa ambil berat tinggi yang diberikan wanita pada lelaki membuatnya begitu dirindukan. Tak hairan jika hubungan tersebut, lelaki akan merindukan perhatian tersebut. Lebih lagi jika dia tidak boleh mencari wanita yang sama perhatiannya dengan bekas kekasih.

Penyokong yang baik

Sebahagian lelaki ingin kembali pada bekas kekasih kerana dia adalah penyokong yang hebat. Seberat apapun beban yang dipikul, sokongan beliau selalu membuat lelaki rasa kuat. Oleh itu, ketika putus, lelaki sangat merindukan sokongan dari orang yang sama.

Kekasih terbaik

Sebahagian lelaki percaya bahawa dia tidak akan boleh mendapatkan kekasih sebaik bekas kekasihnya. Kerana itu mereka ingin kembali pada bekas kekasih dan memperbaiki peluang kedua jika diberikan.

Rindu rakan-rakan bekas kekasih

Bagi sebahagian lelaki lagi, kembali kepada bekas kekasih bukan kerana dia hanya mahukan bekas kekasihnya. Tetapi juga merindukan berkumpul dan menjalin hubungan lagi dengan kawan-kawannya. Oleh itu, dia ingin kembali berada di tengah kelompok tersebut.

(nip)

Klik Untuk Komen

Lagi di Hubungan

Trending

Ke Atas