Tetaplah berhubung

Sebab Hubungan Tidak Romantis

Hubungan

Sebab Hubungan Tidak Romantis

Foto: Youngisthan

Sebab Hubungan Tidak Romantis


Tidak semua lelaki adalah orang yang romantis. Walaupun demikian, tidak membuat hubungan menjadi tidak romantis sama sekali.

Lelaki yang tidak romantis masih boleh menjalani hubungan yang romantis jika keduanya selalu senyum dan ketawa. Namun jika tiada keromantisan sama sekali dalam hubungan, boleh jadi ini tanda-tanda ada yang salah dengan hubungan anda.

Dipetik dari Yourtango, di bawah empat alasan hubungan anda tidak romantis:

Anda berdua terperangkap

Jika anda rasa terjebak dalam hubungan yang salah, tidak akan ada ghairah dan tidak ada cinta di dalamnya. Perasaan ini akan membuat anda dan dia perlahan asyik dengan aktiviti masing-masing tanpa pernah merancang keluar bersama dan menghabiskan masa terluang secara bersama. Anda berdua menjadi tidak kreatif untuk menyenangkan pasangan.

Ada kebencian atau kemarahan

Kebencian dan kemarahan dalam hubungan juga menjauhkan hubungan dari keromantisan. Atasi dengan memikirkan kembali akar masalah dari semua ini. Atasi semua konflik yang tidak dapat diselesaikan di antara anda berdua. Berdamailah dengan masa lalu dan cuba untuk menghilangkan kemarahan dari dalam hati. Sehingga anda dan dia boleh menikmati hubungan seperti semestinya.

Anda berdua tidak saling mempercayai

Tidak mempunyai rasa saling percaya membuat hubungan anda tidak pernah romantis. Anda mungkin menaruh rasa curiga, tetapi jika anda tidak menyuarakannya secara terbuka dan hanya menahannya, akan membuat hubungan cenderung kaku. Tidak akan ada keromantisan jika keduanya sama-sama mempunyai keraguan di dalam hati. Cuba untuk berkomunikasi secara terbuka dan atasi keraguan dengan saling meyakinkan.

Anda berdua mempunyai idea berbeza dalam hubungan

Ketika anda dan dia tidak mempunyai idea yang sama dalam sebuah hubungan, ini membolehkan tidak adanya keromantisan di dalamnya. Dia mungkin menganggap apa yang dilakukannya telah menunjukkan rasa cintanya pada anda. Tetapi bagi anda, dia tidak menunjukkan apa-apa. Keterbukaan diperlukan untuk membuat hubungan anda terasa lebih manis dan seru untuk dijalani.

(nip)

Muat artikel
Anda mungkin juga meminati...
Klik Untuk Komen

Lagi di Hubungan

Trending

Ke Atas