Tetaplah berhubung

Putus Cinta Tanpa Harus Patah Hati, Ini Rahsianya

Hubungan

Putus Cinta Tanpa Harus Patah Hati, Ini Rahsianya


DALAMNYA lautan tiada siapa yang tahu, sebagaimana perasaan seseorang juga masih misteri. Sudah lama berhubungan, namun secara perlahan perasaannya berubah dengan anda dan parahnya ingin hubungan berakhir dari anda?

Mungkin ini memang sudah waktunya, anda mungkin perlu mengikhlaskannya dan tips berikut ini boleh membantu meredakan rasa patah hati kerana putus cinta dengan damai.

Tahu mengapa harus berhenti

Mengetahui mengapa berpisah akan membuat anda mudah untuk menerima kenyataan. Tanpa perlu memikirkan penyebab, apa sebabnya, apa salah anda. Gunakan alasan ini untuk lepas landas dan menghadapi hidup sendiri.

Anggap sudah melakukan yang terbaik

Hubungan adalah kerja keras antara dua orang yang saling mencintai untuk melindungi satu sama lain. Jika memang harus berakhir, dan tiada yang boleh diperbaiki lagi, anggap sahaja anda telah melakukan yang terbaik.

Terima saja kalau sudah tidak ada yang harus dilakukan lagi

Saat berkaitan, mungkin anda telah melakukan yang terbaik. Berkorban demi kerjaya, teman atau keluarga. Dengan berakhirnya hubungan terima saja memang mungkin sudah tidak ada lagi yang perlu dilakukan. Demikian dimuat di Lovepanky.

(nip)

Muat artikel
Anda mungkin juga meminati...
Klik Untuk Komen

Lagi di Hubungan

Ke Atas