Tetaplah berhubung

Petanda Si Dia Tidak Tertarik Dengan Anda

Hubungan

Petanda Si Dia Tidak Tertarik Dengan Anda

Gambar: Shutterstock

Petanda Si Dia Tidak Tertarik Dengan Anda


Pelbagai cara mungkin sudah anda lakukan untuk menarik perhatiannya. Namun, belum tentu si dia tertarik kepada anda.

Ada beberapa petanda bahawa si dia tidak tertarik pada anda.

Dia tidak mahu melihat

Dia tidak mahu melihat anda ketika cuba untuk menatap matanya. Dia sama sekali tidak ingin membalas tatapan anda malah mengelak pandangan mata. Ini adalah salah satu petanda dia tidak tertarik pada anda.

Dia tidak bertindak balas

Dia tidak mahu bertindak balas terhadap apa yang anda katakan atau tanyakan pada dirinya, baik soalan peribadi mahupun hal ringan yang lain. Jika dia tidak bertindak balas dengan baik apa pun yang anda katakan, itu ertinya dia tidak tertarik. Berhenti berharap padanya dan cuba untuk mencari yang lain.

Dia tidak berminat mencuba sesuatu bersama

Jika dia tidak tertarik pada anda, dia akan sentiasa mengelak daripada topik apa pun yang anda katakan. Dia tidak akan tertarik untuk mencuba perkara baru apa pun dengan anda, malah ketika bercakap. Jika anda mencari sikap ini dalam dirinya, ini bermakna dia tidak berminat.

Dia berteriak

Dia akan berteriak ketika anda cuba menggali hal lebih dalam soal dirinya. Lelaki cenderung merosakkan ketika mempunyai peluang untuk berbual dengan wanita pujaannya. Jika dia menyukai anda, maka dia akan mendengar secara terperinci apa yang anda katakan. Sebaliknya, jika dia tidak menyukai maka dia tidak segan-segan berteriak dan seolah-olah menyuruh anda untuk menjauhi.

Dia berhenti membantu

Dia akan berhenti membantu jika dia tidak berminat untuk menjalani hubungan dengan anda. Malah, jika dia cenderung melakukan perkara yang tidak diingini, itu bererti dia tidak tertarik pada anda lagi.

Dia melihat ke arah lain apabila bercakap

Salah satu petanda dia tidak tertarik pada anda adalah jika dia selalu melihat ke arah lain apabila diajak berbicara. Jika dia melakukan hal itu, ertinya dia bosan atau tidak ingin berkaitan dengan anda.

Tidak mahu berbicara

Dia berbicara kepada siapa sahaja, kecuali berbicara dengan anda. Ini sangat jelas memberitahu kepada anda bahawa dia tidak berminat menjalinkan hubungan. Seperti ditulis di Boldsky.

(nip)

Klik Untuk Komen

Lagi di Hubungan

Trending

Ke Atas