Tetaplah berhubung

Teruslah Menyintaiku, Pesanku Untukmu Yang Sangat Penyabar

Hubungan

Teruslah Menyintaiku, Pesanku Untukmu Yang Sangat Penyabar


Dia jarang sekali marah. Wajahnya selalu senyum sekalipun sedang kesal padamu. Tak pernah berbicara kasar apalagi membentakmu. Setiap kali berada di sisinya, selalu rasa selesa dan dilindungi.

Mungkin pernah rasa kesal dengannya yang tahap kesabarannya “terlebih”. Kadang rasa sakit hati bila sikapnya terlalu baik dan sabar. Kamu sering melihatnya dimanfaatkan orang di sekitarnya kerana sikapnya yang super sabar. Tapi yakinlah pasangan yang penyabar itu anugerah terindah dalam hidupmu.

Hidupmu sangat beruntung mempunyai pasangan yang sangat penyabar. Dia tak pernah dapat digantikan oleh sesiapa sahaja di dunia ini.

Setiap masa yang ada sungguh berharga. Setiap detik terasa indah bersamanya

Dia selalu berusaha sentiasa hadir di sampingmu. Dia selalu siap untuk jadi orang pertama yang mendengar semua keluh kesahmu tanpa menyampuk atau menghakimimu. Bersamanya, kamu merasakan seakan setiap waktu berjalan lebih indah. Tutur kata dan sikapnya yang tenang membuatmu rasa aman.

Rasa simpati dan bentuk perhatiannya yang tinggi menunjukkan tahap kedewasaannya

Sungguh hanya lelaki dewasa yang mampu untuk bersikap sabar. Hanya lelaki dewasa yang tahu betul cara meletakkan dirinya dengan baik di hadapan pasangannya. Bentuk perhatiannya mungkin agak sedikit berlebihan padamu. Tapi itu petanda jka dia benar-benar mencintaimu dan tak mahu melepaskanmu.

Fokus perhatiannya adalah membuat hubungannya denganmu berkekalan hingga akhir hayat

Dia yang tak pernah marah, menjerit, atau terpancing emosinya. Dia akan selalu berusaha untuk menjaga hubungannya dengan kamu agar tetap kekal hingga akhir hayat. Apapun yang akan terjadi, dia perjuangkan demi boleh terus menjaga cintanya padamu.

Bersamanya, rasa tenang

Tidak perlu membohongi ada pasangan yang sangat penyabar. Lelaki kadang-kadang susah untuk mengalahkan egonya sendiri. Tapi sekalinya dia berlatih dan boleh mengawal egonya, dia boleh menjadi malaikat pelindung yang membuat hatimu tenang. Kamu selalu dilibatkan dalam membina rancangan masa depan bersamanya. Kamu jadi orang pertama yang diberitahu mengenai rancangan-rancangan manis untuk diwujudkan bersama.

Katakan padanya, “Teruslah mencintaiku. Tetaplah jadi lelaki penyabar. Kita boleh melalui segalanya bersama.” Ada pasangan penyabar, kamu benar-benar seorang wanita yang beruntung. Jadi jangan sampai mengabaikan dia apalagi membuatnya kecewa.

(nip)

Klik Untuk Komen

Lagi di Hubungan

Trending

Ke Atas