Tetaplah berhubung

Perhatikan Perkara Ini Untuk Siasat Ketidakjujuran Kekasih

Hubungan

Perhatikan Perkara Ini Untuk Siasat Ketidakjujuran Kekasih

Foto: Huffingtonpost

Perhatikan Perkara Ini Untuk Siasat Ketidakjujuran Kekasih


Bercinta boleh menjadi saat yang tidak menyenangkan ketika bersama seseorang yang tidak jujur. Perempuan, sebelum anda masuk perangkap kekasih yang tidak jujur ketika bertemu, lebih baik siasat tingkahlakunya.

Seperi yang dilaporkan oleh wikiHow, Sabtu (10/12/2016), jangan rosak malam minggu anda dengan dating dengan lelaki penipu. Berikut ini cara menyiasat ketidakjujuran ketika temujanji.

Perhatikan matanya dalam-dalam

Tak perlu berhati-hati menatap mata dia. Tetapi melalui mata sangat mudah menangkap isyarat seseorang jujur atau bohong. Pembohong lebih banyak berkelip semasa berbincang. Ketika mata dia berkelip-kelip itu tandanya dia sedang memberitahu dia sedang berbohong.

Gerakan badan

Apabila seseorang menyilangkan kaki atau lengan ketika berhadapan dalam perbincangan, ada yang disembunyikan dari dirinya. Adakah anda masih ingin meneruskan malam minggu dengan lelaki seperti ini?

Merungut

Orang yang berbohong cenderung merungut atau ragu ketika berbicara. Terutama ketika dia sedang berusaha menutupi pembohongannya. Jika anda menghadapi kekasih yang banyak merungut apabila diajak berbicara, biasanya dia bercakap dengan setengah hati, malah tidak benar sama sekali.

Kerap lupa

Lupa pertama, kedua, dan ketiga, bukan lagi lupa sebenar. Dia benar-benar sedang berbohong dengan alasan lupa. Lebih baik anda elakkan diri daripada lelaki seperti ini.

(nip)

Muat artikel
Anda mungkin juga meminati...
Klik Untuk Komen

Lagi di Hubungan

Trending

Ke Atas