Tetaplah berhubung

Pastikan 4 Perkara Ini Sebelum Nikah

Hubungan

Pastikan 4 Perkara Ini Sebelum Nikah


Pernikahan bukanlah perkara mudah yang hanya memerlukan satu pesta keramaian dan kemudian menjalani kehidupan begitu saja. 

Pernikahan memerlukan persiapan fizikal dan mental. Khususnya secara mental, seseorang yang menikah harus memastikan beberapa perkara dari diri bakal calon pasangannya. Apakah itu? Berikut ulasannya dipetik dari laman Idiva.

Lihat bagaimana dia berkomitmen

Sebelum benar-benar memutuskan untuk menikah, pastikan terlebih dahulu apakah pasangan anda dapat memberi komitmen. Mungkin dengan jangka panjang tanpa perasmian dia berkemampuan, tetapi jika anda berfikir untuk menikah, pastikan dia berada di halaman muka surat yang sama.

Bagaimana keluarga

Pastikan anda bertemu dengan keluarga besar calon suami anda setidaknya sekali sebelum menikah. Kerana ketika menikah, anda juga menikahkan dua keluarga yang asing. Jadi, alangkah baiknya untuk mengenali satu sama lain sehingga tidak terjadi salah faham di kemudian hari.

Siapa temannya

Jika anda belum pernah bertemu dengan teman-temannya, lakukanlah dengan segera. Mengenal teman-teman calon suami adalah salah satu cara terbaik untuk mengetahui keperibadian pasangan secara lebih mendalam lagi.

Apa rencananya untuk masa depan

Penting bagi anda mengetahui apa rencana pasangan dalam perhubungan di masa yang akan datang. Ini untuk memastikan bahawa masa depan anda akan hidup bahagia selamanya.

(nip)

Klik Untuk Komen

Lagi di Hubungan

Trending

Ke Atas