Tetaplah berhubung

Mimpi Digigit Ular Petanda Jodoh, Adakah Betul?

Hubungan

Mimpi Digigit Ular Petanda Jodoh, Adakah Betul?

Mimpi Digigit Ular Petanda Jodoh, Adakah Betul?


Sesetengah masyarakat beranggapan mimpi dipatuk ular adalah petanda akan bertemu jodoh. Benarkah hal tersebut?

Anggapan ular dalam mimpi sebagai simbol datangnya jodoh, seakan-akan telah menjadi warisan turun-temurun dari kepercayaan orang-orang tua terdahulu. Malangnya, hal tersebut tidaklah sepenuhnya benar.

Mimpi tentang ular tidak boleh ditafsirkan begitu sahaja sebagai khabar gembira soal jodoh. Ada makna negatif yang boleh wujud sebagai ular dalam mimpi.

Secara logik, ular adalah haiwan yang biasanya menjadi simbol kejahatan. Beranjakkan dari hal itu, apabila anda mimpi bertemu atau digigit ular, boleh jadi hidup anda sedang dalam ancaman. Ertinya, ada sesuatu yang akan membahayakan dalam hidup anda dan hal itu akan terjadi secara tanpa boleh diramal.

Makna lain dari mimpi ular ini adalah adanya peluang seseorang akan berbuat licik terhadap anda. Mungkin di awal perkenalan orang itu kelihatan bersikap manis kepada anda. Namun, suatu ketika orang itu akan menghancurkan kepercayaan yang selama ini anda berikan.

Namun begitu, bermimpi ular boleh menjadi simbol sesuatu yang positif, iaitu cerminan diri anda sebagai orang kreatif. Demikian memetik Dreammoods.

(nip)

Muat artikel
Anda mungkin juga meminati...
Klik Untuk Komen

Lagi di Hubungan

Trending

Ke Atas