Tetaplah berhubung

Kesengsaraan Yang Selalu Dirasakan Oleh Wanita Single

Hubungan

Kesengsaraan Yang Selalu Dirasakan Oleh Wanita Single

Foto: Pinterest

Kesengsaraan Yang Selalu Dirasakan Oleh Wanita Single


Wanita single pasti pernah berandaian bila mereka akan ada pasangan hidup. Sebabnya, bersendirian malah mendatangkan kesengsaraan.

Ketika wanita single ingin mempunyai pasangan hidup, mungikin mereka merasakan beban berat di hati.

Berikut ini kesengsaraan yang sering menjangkiti wanita single.

Orang lain

Apabila lelaki masih membujang di usia 40-an, orang lain menyebut mereka beruntung kerana masih boleh bersenang-lenang. Sementara, ketika wanita single di usia 35 tahun ke atas, orang menganggap ada sesuatu yang tak kena dengan dirinya. Ini tidak adil dan mengerikan bagi wanita.

Lagu bertemakan kehilangan cinta

Wanita single boleh mengalami hari luar biasa. Mereka merasakan seperti ratu. Namun, tiba-tiba datang lagu yang mengingatkan tentang bekas kekasih. Ini rasanya seperti dunia berubah menjadi suram.

Perkahwinan dan ulang tahun

Soalan keabadian cinta adalah topik panas di pesta perkahwinan dan pesta ulang tahun perkahwinan. Jika tidak membawa pasangan ditanya, “Mana pasanganmu?” Ini detik-detik yang perlu dibayar mahal oleh wanita single.

Ibu

Malah, ibu yang sudah mempunyai anak, ingin sekali melihat anaknya ada anak juga. Keinginan ini menjadi beban bagi wanita single. Mungkin dalam menyendiri mereka tidak kesepian, namun mereka rasa sedih kerana belum dapat mewujudkan keinginan si ibu. Sumber dari Allwomenstalk.

(nip)

Klik Untuk Komen

Lagi di Hubungan

Trending

Ke Atas