Tetaplah berhubung

Kesalahan Berbahaya Nasihat Tentang Pernikahan

Hubungan

Kesalahan Berbahaya Nasihat Tentang Pernikahan


NASIHAT perkahwinan tidak selalunya berakhir dengan hasil yang positif. Dalam nasihat pula kesalahan yang membahayakan hubungan.

Ada tiga kesalahan berbahaya dalam nasihat perkahwinan. Mereka yang menasihati mungkin tidak tahu. Untuk mengelakkan hubungan semakin buruk, berikut tiga kesalahan nasihat perkahwinan seperti dimuat di Familyshare.

Mereka tidak tahu semua fakta

Sebelum berjalan menyusuri lorong, pastikan tahu segala sesuatu tentang orang lain. Abby Rodman seorang psychotherapist mengatakan bahawa minimumnya info yang diketahui adalah salah satu kesalahan terbesar yang boleh membuat nasihat perkahwinan malah berkesudahan dengan kehancuran.

Keluarga mereka aman

Mereka yang memberi nasihat perkahwinan tidak merasakan konflik yang berlaku dalam rumah tangga orang lain. Oleh sebab itu, nasihat mereka sangat boleh dan tidak menyelesaikan masalah. Penting untuk diingat bahawa budaya dan kehidupan setiap keluarga berbeza-beza.

Mengelakkan perkara besar terjadi

Ramai pasangan tidak mempersiapkan pernikahan secara matang. Nasihat perkahwinan kadang disampaikan bukan untuk menyelesaikan masalah. Namun hanya untuk mengelakkan perkara buruk terjadi, misalnya penceraian.

(nip)

Muat artikel
Anda mungkin juga meminati...
Klik Untuk Komen

Lagi di Hubungan

Trending

Ke Atas