Tetaplah berhubung

Kerap Bertengkar, Petanda Dia Ingin Memutuskan Hubungan

Hubungan

Kerap Bertengkar, Petanda Dia Ingin Memutuskan Hubungan

Gambar: Makegirllikeyou

Kerap Bertengkar, Petanda Dia Ingin Memutuskan Hubungan


Beberapa permasalahan menjadi penyebab seseorang meminta untuk memutuskan hubungan. Walaupun kadang-kadang dia tidak boleh mendedahkannya secara langsung.

Tujuan lelaki boleh diketahui dari responnya. Seperti ketika dia mendekati anda, lelaki juga akan menunjukkan responnya ketika dia sudah tidak tahan dalam hubungan dan ingin memutuskan anda.

Dipetik dari laman Madamenoire, Ahad (27/11/2016), berikut boleh menjadi petanda lelaki akan segera memutuskan anda.

Pertengkaran lebih kerap

Dalam sebuah hubungan, pertengkaran memang tidak boleh dielakkan. Tetapi pertengkaran yang bagus adalah yang diakhiri dengan penyelesaian untuk kedua-dua pihak. Jika dia memulakan pertengkaran hanya kerana hal-hal yang kecil dan berlaku lebih kerap tanpa penyelesaian, mungkin sebabnya dia sedang merancang untuk memutuskan anda.

Mengurangkan komunikasi

Komunikasi memang peranan penting dalam sesebuah hubungan. Umumnya, lelaki yang ingin putus, secara perlahan-lahan mengurangkan komunikasi. Dia mula jarang menghantar teks mesej dan jarang menelefon. Jika dia melakukan ini, anda perlu sedikit peka.

Anda rasa sudah jauh

Apabila anda selalu rasa dekat walaupun sebenarnya jauh, tandanya hubungan anda sangat baik. Namun, ketika anda rasa sudah tidak sedekat yang dulu dengan dia, maksudnya ada yang tidak kena. Dia yang dulu selalu membuat anda rasa tenang ketika disampingnya, sekarang seperti menjauh. Dia tidak kisah lagi dan tidak berusaha untuk memperbaiki hubungan. Cukup, anda harus tahu bahawa dia akan memutuskan anda.

(nip)

Klik Untuk Komen

Lagi di Hubungan

Trending

Ke Atas