Tetaplah berhubung

Kelebihan Bertunang Pada Awal Tahun Baru

Hubungan

Kelebihan Bertunang Pada Awal Tahun Baru

Foto: Google

Kelebihan Bertunang Pada Awal Tahun Baru


Ramai pasangan kekasih yang sudah lama menjalin hubungan cinta yang cukup lama tapi tidak juga menikah. Masa tahun baru adalah sesuai dijadikan waktu bagi pasangan untuk bertunang.

Apabila pasangan mendesak untuk segera merasmikan hubungan dengan ikatan yang lebih kuat, tiada salahnya untuk mengajak si dia untuk bertunang. Sebabnya, dengan bertunang di awal tahun ini anda akan mendapatkan kelebihan-kelebihan berikut ini.

Lebih matang

Pasangan lebih matang dalam mempersiapkan perkahwinannya. Kerana mempunyai banyak masa untuk menyiapkan segalanya, lebih lagi jika kedua ibu bapa juga telah berjumpa sehingga tiada lagi halangan. Secara mental juga lebih bersedia kerana pasangan yang telah bertunang sudah komited melalui pertunangannya.

Masa berkahwin lebih jelas

Mungkin ada beberapa lelaki atau wanita bujang yang sering diajukan dengan pertanyaan “Bila nak menikah?”. Dengan bertunang semuanya telah jelas dan tidak perlu lagi pening dengan pada bila-bila masa perkahwinan dan siapa yang akan menjadi calon pendamping hidup.

Lebih menyengat dan ranggi

Memang sudah ada ikatan yang jelas antara pasangan yang telah bertunang. Namun mereka tidak dapat ‘melakukan apa-apa’ sebelum pernikahan, kerana belum secara rasmi menjadi pasangan suami isteri. Dan akhirnya hal ini akan membuat masing-masing pihak menjadi tidak sabar bukan. Dipetik di Idiva.

(nip)

Muat artikel
Anda mungkin juga meminati...
Klik Untuk Komen

Lagi di Hubungan

Trending

Ke Atas