Tetaplah berhubung

Kata-Kata Yang Tidak Harus Dipercayai Soal Perkahwinan

Hubungan

Kata-Kata Yang Tidak Harus Dipercayai Soal Perkahwinan

Gambar: Familyshare

Kata-Kata Yang Tidak Harus Dipercayai Soal Perkahwinan


Ramai beranggapan tentang perkahwinan yang tidak nyata. Tapi kebiasaanya dipercayai dan memberi kesan buruk pada perkahwinan. Itulah sebabnya anda tak perlu percaya tentang ungkapan perkahwinan.

Memetik laman Familyshare, Sabtu (26/11/2016) jangan takut untuk tidak mempercayai beberapa perkara tentang perkahwinan kerana tak menjamin perkahwinan berkekalan. Berikut di antaranya.

Harus mencari pasangan sempurna

Adakah anda benar-benar perlu mencari orang yang sempurna untuk bersama? Menurut The Huffington Post, Gal Szekely mengatakan, Mr atau Mrs Right bukanlah kemestian bagi perkahwinan yang bahagia, dan benar-benar membuat penuh kecemasan jika tidak berlaku.

Bertengkar akan menghancurkan perkahwinan

Beberapa orang percaya bahawa hujah dan konflik boleh menamatkan hubungan. Tapi, seperti Dr. Gail Saltz berkata, ketika tampil di The Today Show, argumen dapat membuat hubungan menjadi baik. Menolak untuk menyelesaikan permasalahan itu lebih buruk.

Harus memberitahu satu sama lain semuanya

Berkongsi butiran keintiman tentang fikiran, perasaan dan pengalaman boleh menjadi positif bagi banyak pasangan yang sudah berkahwin. Tapi, mengatakan pada pasangan anda lebih terperinci tidak selalu membantu. News Nasional menulis tentang cara-cara yang berbeza bahawa Facebook boleh menghancurkan perkahwinan anda. Salah satu cara termasuk memberi tumpuan terlalu banyak pada kehidupan dan pendapat.

(nip)

Klik Untuk Komen

Lagi di Hubungan

Trending

Ke Atas