Tetaplah berhubung

Kanak-kanak Berusia 2 Tahun Meninggal Dunia Termakan Bateri

Hubungan

Kanak-kanak Berusia 2 Tahun Meninggal Dunia Termakan Bateri

Foto: Google

Kanak-kanak Berusia 2 Tahun Meninggal Dunia Termakan Bateri


Dua hari selepas Krismas yang lepas seorang kanak-kanak berusia dua tahun di luar bandar Oklahoma telah meninggal dunia. Doktor mengatakan bahawa bateri kecillah penyebabnya.

Datuk Brianna Florer, Kent Vice, memberitahu bahawa cucunya tidak merasa sihat selama beberapa hari yang terakhir. Kanak-kanak tersebut mengidap demam suhu rendah, tubuh membiru, dan muntah darah, sehingga ibu bapa kanak-kanak tersebut memanggil ambulans.

Brianna dilarikan ke sebuah hospital di Tulsa di mana dia dibawa ke bilik operasi, tetapi kemudian meninggal dunia. Namun kemudian, ujian x-ray mendedahkan bahawa dia telah menelan sebuah bateri kecil.

“Mereka membedah Brianna selama dua jam, tetapi mereka tidak boleh menghentikan pendarahan. Mereka percaya bateri telah memakan arteri karotis melalui kerongkong,” kata datuknya lagi.

Datuk dan ibu bapa Brianna tidak tahu bila kanak-kanak tersebut menelan bateri. Sementara itu, doktor percaya kanak-kanak tersebut tertelan benda dalam masa enam hari sebelum kematiannya. Bedah siasat masih ditangguhkan dan punca rasmi kematian akan ditentukan dalam sebulan lagi.

Para doktor mengatakan bahawa bateri boleh terus ke organ tubuh sebelum menyebabkan kerosakan. Kes penyebab kematian terjadi apabila bateri mengeluarkan zat alkali.

Vice juga mengatakan berharap kematian cucunya dapat menjadi perhatian setiap orang dewasa yang mempunyai anak kecil dan membawa perubahan. “Saya ingin mencegah hal-hal seperti ini berlaku lagi di rumah,” katanya. Sumber di Dailymail.

(nip)

Muat artikel
Anda mungkin juga meminati...
Klik Untuk Komen

Lagi di Hubungan

Ke Atas