Tetaplah berhubung

Jika Calon Suami Memenuhi Kriteria Ini, Terima Saja Lamarannya

Hubungan

Jika Calon Suami Memenuhi Kriteria Ini, Terima Saja Lamarannya

Jika Calon Suami Memenuhi Kriteria Ini, Terima Saja Lamarannya


Pertunangan adalah salah satu perkara yang paling indah dalam hidup. Namun, ada beberapa perkara yang perlu diketahui sebelum anda dilamar oleh lelaki impian.

Dilamar kekasih bukan perkara sembarangan, anda harus memastikan bahawa kekasih mempunyai matlamat hidup yang sama, iaitu untuk berkahwin. Selain itu, ada hal-hal lain yang perlu dipastikan sebelum diajak berkahwin.

Berikut beberapa perkara yang perlu diketahui sebelum menerima lamaran kekasih seperti dipetik dari Lifehack.

Tahu tujuan hidup kekasih

Sebelum anda memutuskan untuk meneruskan hubungan ke jinjang yang lebih serius, tahu terlebih dahulu tujuan hidup kekasih anda. Tahu hal penting, misalnya dia tidak ingin mempunyai anak kelak. Jika anda menginginkan keturunan, sementara dia tidak, akan sukar bagi anda menjalani rumah tangga.

Bolehkah menyelesaikan masalah bersama?

Dapat menyelesaikan masalah bersama adalah sesuatu yang diperlukan dalam sesebuah hubungan, khususnya ketika berumah tangga. Ramai orang mengatakan tidak pernah berselisih ketika menjalani hubungan. Namun, bukan bererti hal tersebut lebih baik daripada mereka yang sering berselisih. Berhujah dianggap sebagai salah satu cara yang sihat untuk menangani sebuah konflik. Kerana kedua-duanya akan memahami apa yang mereka tidak sukai.

Lamaran seperti apa yang diimpikan

Banyak cara kreatif yang boleh dilakukan dalam melamar kekasih. Pastikan cara lelaki tersebut melamar sesuai dengan keperluan anda. Misalnya anda dan kekasih suka membaca, sama ada meletakkan cincin tunangan di dalam buku dan mengajak membaca di taman atau di tempat yang romantis. Ini menjadi momen romantis apabila anda dan pasangan membaca buku. Romantik, bukan?

(nip)

Muat artikel
Anda mungkin juga meminati...
Klik Untuk Komen

Lagi di Hubungan

Trending

Ke Atas