Tetaplah berhubung

Ini Rahsia Jika Ingin Menang Perdebatan Besar

Hubungan

Ini Rahsia Jika Ingin Menang Perdebatan Besar


ANDA sedang dalam sebuah acara debat, atau mungkin sedang bertekak mulut dengan rakan kerja mengenai sebuah projek besar, atau mungkin juga berdebat dengan kekasih mengenai restoran apa yang akan didatangi untuk temu janji.

Ya, apa pun situasinya, berikut beberapa kata yang dapat membuat anda memenangi sebuah perdebatan jika memang dalam kedudukan yang betul.

Alasan

Ini juga bermakna dari sebuah perdebatan. Jika lawan bicara anda percaya pada pendiriannya, buatkan mereka berfikir semula mengapa mereka mempercayai perkara itu dan apa fakta yang boleh membuktikannya.

Tak konsisten

Ini bermakna tak tahan dengan apa yang dibicarakan sebelum ini. Jika anda sedang memanas berhujah dengan seseorang, cari celah ketika dia tak konsisten dengan pendapatnya. Ini akan ‘mematikan’ mereka.

Perbezaan

Perbezaan adalah sesuatu yang berbeza dengan apa yang lumrah dilakukan oleh orang kebanyakan. Jadi, ketika lawan bicara mengutarakan sesuatu yang biasa dilakukan orang lain, anda boleh keluar sebagai orang berbeza. Demikian memetik Allwomenstalk.

(nip)

Klik Untuk Komen

Lagi di Hubungan

Trending

Ke Atas