Tetaplah berhubung

Ini Penyebab Sukar Bertemu Jodoh

Hubungan

Ini Penyebab Sukar Bertemu Jodoh


Beberapa dari anda mungkin ada yang masih single hingga ketika ini sering tertanya pada diri sendiri, bila ya jodoh yang dinantikan bakal tiba.

Sebelum bertanya seperti itu dan memperoleh jawapannya, instropeksi diri anda sendiri terlebih dahulu adakah anda masih menjadi seseorang seperti di bawah ini atau tidak. Demikian memetik Timesofindia.

Tak sabar

Masalah terbesar dalam menanti jodoh adalah tidak sabar dan akhirnya menyerah kalah. Memang semua dipasrahkan oleh Tuhan kerana jodoh ada di tangan-Nya, namun anda juga perlu berusaha. Kembangkan peribadi positif sehingga orang lain menjadi tertarik pada anda.

Takut komited

Alasan berikutnya adalah kerana takut akan komitmen dan tidak dapat memenuhinya. Sementara, komitmen adalah dasar dari sebuah hubungan. Sehingga, akhirnya banyak jodoh yang ‘mental’ dari anda.

Terlalu sibuk

Terlalu sibuk adalah gaya hidup orang masa kini. Bagaimana mahu mendapatkan jodoh bila anda hanya memberi tumpuan pada karier dan tidak bersosial, di mana juga adalah peluang anda dalam mendapatkan jodoh.

(nip)

Klik Untuk Komen

Lagi di Hubungan

Trending

Ke Atas