Tetaplah berhubung

Ibu Tunggal Lebih Berjaya Dalam Mengurus Anak

Hubungan

Ibu Tunggal Lebih Berjaya Dalam Mengurus Anak


Ibu tunggal memerlukan perjuangan dan usaha besar untuk membesarkan anak. Sebabnya, mereka memegang dua peranan, baik sebagai ibu dan ayah. Banyak orang ragu jika ibu tunggal berjaya dalam membesarkan anak seorang diri.

Akan tetapi, anggapan orang selalu boleh dipatahkan. Ibu tunggal mampu membesarkan anak. Berikut ini buktinya beberapa sebab ibu tunggal mampu membesarkan anak seorang diri.

Ibu adalah cahaya

Walaupun ibu tampak lelah, tua, dan berkedut, sampai bila pun mereka tidak pernah kehilangan sinarnya. Tatapan mata dan senyum di wajahnya adalah cahaya bagi anak-anak.

Bertanggungjawab

Bagi sebahagian orang, tanggungjawab ibu tidak kelihatan dalam membesarkan anak. Jika itu dilihat dari sisi memberi nafkah. Tapi sebenarnya, tanggungjawab ibu sangat besar. Selain itu seorang ibu tunggal, mereka menyiapkan semuanya sendiri. Memasak, mengasuh anak, bekerja, menjaga, dan masih banyak lagi.

Penting

Ibu merupakan bahagian penting dalam keluarga. Walaupun seorang ayah juga penting dalam membesarkan anak, namun jika tiada ibu, kanak-kanak akan mengalami kesulitan dalam hidupnya. Ibu mampu mengatasi semua masalah keluarga daripada yang paling kecil hingga besar. Itu semua mereka lakukan dengan rasa cinta. Demikian memetik dari Allwomenstalk.

(nip)

Muat artikel
Anda mungkin juga meminati...
Klik Untuk Komen

Lagi di Hubungan

Trending

Ke Atas