Tetaplah berhubung

Helah Agar Ciuman Dengan Pasangan Berkesan

Hubungan

Helah Agar Ciuman Dengan Pasangan Berkesan

Foto: Google

Helah Agar Ciuman Dengan Pasangan Berkesan


Sesuatu yang dibuat pertama kali perlu dibuat persiapan dan rujukan, termasuk ciuman. Jika anda akan memulakan pengalaman pertama untuk mencium bakal suami, pelajari dulu cara untuk mengamalkannya. Mempelajari cara berciuman tidaklah hanya dapat dilakukan dengan sepotong kek.

Ada cara yang lebih baik agar ciuman pertama berjaya. Berikut ini hal-hal yang boleh anda lakukan sebelum mengukir pengalaman pertama ciuman. Berikut dimuat di wikiHow.

Bersedia

Putuskan diri sama ada anda sudah bersedia untuk berciuman. Selain itu tentukan pula pilihannya, misal dalam waktu lama atau sebentar. Namun, anda juga perlu tahu apa tujuan anda ingin berciuman. Kerana ingin melakukan atau hanya ingin mengeratkan keintiman dalam pergaulan.

Bercakap

Cubalah bercakap tentang keinginan anda ini pada orang yang sudah berpengalaman. Seperti rakan, ibu bapa, atau keluarga terdekat yang anda rasa selesa. Minta mereka untuk jujur.Tanyakan pula bila-bila masa yang tepat, apa gunanya, dan apa yang perlu dilakukan. Jadikan perbincangan ini sebagai bahan untuk belajar.

Berfikir

Fikirkan sebab-sebab mengapa anda ingin mencium seseorang. Mengapa anda suka dan perhatikan sebabnya.

Amalan

Pelajari cara amalan mencium dari orang-orang yang sudah berpengalaman. Bagaimana cara meletakkan bibir, berapa lama, bagaimana cara menahan, sehingga apa yang perlu dilakukan selepas ciuman.

(nip)

Muat artikel
Anda mungkin juga meminati...
Klik Untuk Komen

Lagi di Hubungan

Trending

Ke Atas