Tetaplah berhubung

Cara Mengatasi Pasangan Yang Suka Mengongkong

Hubungan

Cara Mengatasi Pasangan Yang Suka Mengongkong

Foto: MyHighPlains

Cara Mengatasi Pasangan Yang Suka Mengongkong


Jika anda inginkan hubungan suami-isteri berjalan lancar, cuba elak mencampuri urusan peribadi pasangan. Cemburu berlebihan boleh membuatkan si dia tidak suka. Si dia akan menderita ketika anda terlalu mengongkong.

Memuat Allwomesntalk, berikut empat cara mudah berhenti menjadi seorang yang terlalu mengongkong.

Berfikir positif

Perasaan tidak selesa adalah salah satu bentuk sikap cemburu yang menyebab pasangan mengongkong suami. Cubalah berfikir positif agar diri anda juga tidak diseksa dengan fikiran yang sebenarnya belum tentu benar. Semua pasti baik-baik sahaja.

Lupakan masa lalu

Jangan terpaku dengan masa lalu dan merosakkan hubungan masa kini, walaupun sebelum ini pernah ditipu pasangan. Perlu diinginkan dalam hubungan adalah hubungan yang baru berbeza dari yang terdahulu. Anda hanya boleh mengawal tingkah laku dan bijak menangani segala situasi.

Jangan terlalu dekat

Semakin anda bimbang pasangan tidak jujur, si dia tidak akan cukup mencintai anda. Jangan terlalu dekat, beri dia sedikit ruang. Biarkan pasangan anda bernafas dan menunjukkan dia dapat dipercayai.

Cintai diri sendiri

Terlalu banyak menghabiskan masa mengongkong pasangan membuat anda lupa pada diri sendiri. Cintai diri sendiri dan seluruh kehidupan anda. Kerana anda lebih berharga untuk dicintai. Begitu juga hidup anda pada kegiatan sosial.

(nip)

Klik Untuk Komen

Lagi di Hubungan

Trending

Ke Atas