Tetaplah berhubung

Agar Segera Tidak Menjadi Seorang Yang Pemarah

Hubungan

Agar Segera Tidak Menjadi Seorang Yang Pemarah


Ramai orang yang walaupun tengah bercuti tetapi tetap berhubung dengan internet. Entah hanya untuk hiburan dengan melayari media sosial atau pun memang mengikut-sertakan pekerjaan ketika bercuti.

Sesekali dalam percutian anda harus benar-benar ‘puasa’ dari sambungan internet kerana di bawah ini manfaatnya, dipetik dari laman Timesofindia.

Melihat dunia secara berbeza

Mungkin anda boleh membuka jendela dunia ketika berhubung dengan internet dari telefon pintar. Akan tetapi anda boleh melihat dunia dengan cara berbeza jika mematikan sambungan dengan internet atau dengan kata lain mematikan semua peralatan gajet anda.

Membina hubungan interpersonal yang lebih baik

Orang akan lebih mengingati perbualan secara langsung berbanding percakapan melalu telefon pintar. Dengan tidak menggunakan gajet, hubungan interpersonal anda dengan orang lain akan jauh lebih baik.

Tidak agresif

Berhubung dengan seseorang menerusi gajet cenderung membuat anda menjadi agresif. Menghantar mesej, menunggu balasan dan akan menggangu perasaan bila balasan tidak diterima. Tindakan agresif seperti ini akan mencetuskan permusuhan.

(nip)

Muat artikel
Anda mungkin juga meminati...
Klik Untuk Komen

Lagi di Hubungan

Trending

Ke Atas