Tetaplah berhubung

4 Jenis Lelaki Yang Harus Dielakkan Dijadikan Teman Lelaki

Hubungan

4 Jenis Lelaki Yang Harus Dielakkan Dijadikan Teman Lelaki

Foto: Patheos

4 Jenis Lelaki Yang Harus Dielakkan Dijadikan Teman Lelaki


Ada banyak sifat lelaki yang membuat wanita tertarik dan ingin menjadi kekasihnya. Namun ada beberapa sifat lelaki yang membuat wanita tidak ingin mendekatinya.

Beberapa jenis lelaki sebaiknya anda elakkan dijadikan sebagai teman lelaki. Sebab, jika anda bercinta dengan lelaki jenis tersebut, hanya akan membuat anda rasa gundah. Dipetik dari Timesofindia, semak ulasannya berikut ini:

Ego tinggi

Lelaki yang ego akan menyusahkan dalam hubungan anda. Sebab, anda akan rasa terkongkong dan tidak harus menuruti apa keinginannya. Misalnya ketika di restoran, dia akan mempersilakan anda membuka-buka menu, tapi akhirnya dialah yang memutuskan apa yang akan dimakan. Ini juga terjadi ketika ingin bercuti, dialah yang akan menentukan ke mana akan pergi.

Kebudak-budakan

Lelaki seperti ini tidak boleh bersikap dewasa. Dia akan berkelakuan seperti kebudak-budakan yang memerlukan bantuan pada anda dan ibunya. Anda pun akan menghabiskan masa bersamanya dengan menyiapkan apa yang dia perlukan seperti anak kecil.

Penggoda

Lelaki jenis penggoda tidak akan memikirkan perasaan anda. Dia dengan tanpa rasa bersalah akan menggoda wanita menarik yang ditemuinya, malah dengan rakan terdekat anda sekali pun. Ingat, lelaki seperti ini tidak akan serius dengan sesiapa pun. Jadi sebaiknya anda elak lelaki ini, apatah lagi jika dia hanya mahukan tubuh anda.

Bergantung diri pada anda

Hubungan dengan lelaki jenis ini sebaiknya tidak dilanjutkan sehingga perkahwinan jika dia tidak boleh berubah. Kerana dia akan selalu bergantung sesuatu pada anda tanpa berinisiatif. Anda tentu tidak mahu hidup dengan orang yang tak mahu berkorban, tapi menyerahkan semua pilihan pada anda.

(nip)

Muat artikel
Anda mungkin juga meminati...
Klik Untuk Komen

Lagi di Hubungan

Trending

Ke Atas