Tetaplah berhubung

4 Ciri Sahabat Perosak Hubungan Asmara

Hubungan

4 Ciri Sahabat Perosak Hubungan Asmara


Persahabatan memang perkara penting dalam kehidupan. Namun, tidak semua persahabatan itu sihat, kerana ada jenis kawan yang malah boleh membuat hubungan asmara dengan kekasih malah terbabas.

Perkara ini biasanya terjadi pada seseorang yang sangat percaya pada seorang kawan. Sehingga, apa yang kawan-kawan anda katakan boleh mempengaruhi fikiran. Semak sebab-sebabnya dari Lovepanky, berikut ini.

Kawan menganggap kekasih anda tak sesuai

Pendapat kawan-kawan kadang-kadang mempengaruhi fikiran seseorang. Ketika mereka menganggap kekasih terlalu menjengkelkan, anda akan mula memikirkannya. Perkara ini boleh membuat anda malu dan memutuskan segala sesuatu berdasarkan pendapat kawan-kawan semata.

Kawan ingin perhatian lebih

Kawan yang mahukan perhatian lebih daripada anda tentu rasa kecewa apabila anda lebih mementingkan kekasih baru daripada dia. Kawan-kawan yang baik tentu akan menyokong hubungan anda. Tetapi kawan yang buruk hanya memikirkan keperluannya sendiri, tidak peduli pada hubungan percintaan anda.

Membicarakan masa lalu

Masa lalu tentu tidak bagus dibicarakan di hadapan kekasih baru anda. Tetapi tanpa sedar, mungkin kawan anda akan memperkatakannya di hadapan kekasih anda. Perkara ini perlu diberi perhatian kerana tentu saja boleh merosakkan hubungan anda.

Membuat anda mengabaikan kekasih

Saat mengajak kawan-kawan lepak bersama kekasih, pernahkah mereka berusaha menyita perhatian anda? Jika mereka cuba membuat anda sibuk dan melakukan perbualan berasingan tanpa menyertakan kekasih anda, ini adalah cara mereka membuat anda mengabaikan kekasih.

(nip)

Muat artikel
Anda mungkin juga meminati...
Klik Untuk Komen

Lagi di Hubungan

Trending

Ke Atas