Tetaplah berhubung

3 Perkara Ini Penyebab Kebosanan Dalam Pernikahan

Hubungan

3 Perkara Ini Penyebab Kebosanan Dalam Pernikahan


Menjaga keromantisan dalam rumah tangga bukanlah perkara mudah. Banyak perkara yang membuat suasana perkahwinan tiba-tiba menjadi hambar dan membosankan.

Sebagai isteri, anda perlu menyiasat apa penyebab yang membuat rumah tangga menjadi kurang bersemangat. Dan, inilah yang membuat suami-isteri saling bosan.

#1 Mengurangkan rasa kasih sayang

Hadirnya anak dalam rumah tangga tidak selalu mempunyai kesan baik dalam hubungan suami-isteri. Sebab, mereka banyak mencurahkan kasih sayang terhadap anak, sehingga lupa dengan pasangannya sendiri. Ingat, sebelum ada anak anda berdua adalah pasangan yang saling mencintai.

#2 Tidak menerima kekurangan

Pernikahan ertinya menerima kekurangan dan kelebihan pasangan anda. Ketika sudah berumah tangga banyak kebiasaan-kebiasaan buruk suami atau isteri yang baru diketahui. Salahnya, anda tidak saling menerima perkara itu. Lebih buruk lagi yang timbul rasa kebencian.

#3 Terlalu banyak menghabiskan masa di luar

Sebagai pasangan suami-isteri yang bekerja, masa memang lebih banyak dihabiskan di luar rumah. Sehingga, hanya sedikit waktu tersisa untuk pasangan anda. Lebih teruk lagi, masing-masing justeru menikmati keadaan tersebut tanpa mencari penyelesaian.

Sumber: Familyshare

Klik Untuk Komen

Lagi di Hubungan

Trending

Ke Atas