Tetaplah berhubung

Tips Mudah Penjagaan Kecantikkan Mata

Fesyen

Tips Mudah Penjagaan Kecantikkan Mata

Gambar: litaly.jp

Tips Mudah Penjagaan Kecantikkan Mata


Mata adalah cerminan diri anda. Dengan jelingan saja sudah boleh buat anda jatuh cinta, dari mata, apa yang anda rasakan dapat terungkap. Menjaga keindahan mata juga menjadi hal yang harus diperhatikan. Apa hal penting yang perlu diperhatikan pada mata anda?

Jika mata mempunyai bintik hitam, kering, dan pucat di sekitarnya, itu tandanya anda harus lebih memperhatikan penjagaan mata dengan teliti. Satu perkara penting yang juga anda perlu tahu, kecantikan mata tidak hanya tertumpu pada bola mata saja. Kawasan sekitar mata juga menjadi perkara penting yang harus diperhatikan.

Ada tips untuk penjagaan kecantikan kawasan mata anda, dipetik dari laman Boldsky.

Vitamin dan Antioksidan

Jika kawasan sekitar mata anda berwarna gelap, ini mungkin disebabkan kerana kurang tidur, hamil, dan sebagainya. Vitamin dan antioksida merupakan salah satu cara yang boleh dipertimbangkan untuk membuat kawasan mata anda menjadi berwarna lebih terang.

Diet Sihat

Melakukan diet sihat tidak hanya bermanfaat untuk menjaga badan, kerana hal ini juga bermanfaat untuk kawasan mata anda. Misalnya dengan mengambil makanan sihat, dan buah-buahan.

Banyak Minum Air Suam

Cuaca panas di Malaysia, kerap membuat mata anda kering. Cara yang paling baik adalah anda harus banyak minum banyak air suam.

(nip)

Muat artikel
Anda mungkin juga meminati...
Klik Untuk Komen

Lagi di Fesyen

Trending

Ke Atas