Tetaplah berhubung

Rahsia Wanita Memiliki Rambut Menawan Setiap Hari

Fesyen

Rahsia Wanita Memiliki Rambut Menawan Setiap Hari

Rahsia Wanita Memiliki Rambut Menawan Setiap Hari


Memiliki rambut cantik setiap hari menjadi idaman setiap wanita. Tetapi, bagaimana mereka boleh mendapat rambut seperti itu?

Ya, dengan melakukan rawatan rambut di salon tidak mencukupi. Banyak cara yang dilakukan wanita untuk mendapatkan rambut yang cantik menawan. Baca ulasan-ulasan berikut ini.

Mereka mengelakkan pengguaan peralatan panas

Menggunakan peralatan panas seperti seterika rambut boleh membuat rambut anda semakin rosak dan kering. Ramai wanita berambut cantik tidak banyak menggunakan seterika rambut atau hairdryer setiap hari. Namun, jika anda memerlukan diri menggunakan hairdryer atau seterika rambut, usahakan supaya suhu tidak terlalu panas dan selalu gunakan pelindung.

Selalu tidur dengan sutera

Rawatan rambut tidak hanya dilakukan apabila keadaan anda sedar, tetapi boleh dengan cara tidur. Hal ini dijelaskan oleh Marcus Francis sebagai stylist professional untuk selebriti. Menurutnya, ramai wanita berambut cantik memilih sutera sebagai alas tidur mereka. Hal ini kerana tekstur sutera yang lembut tidak akan membuat rambut anda menjadi kusut ketika tidur.

Selalu membersihkan rambut

Kebersihan boleh membuat anda mempunyai rambut cantik, sebagaimana dikatakan Scott Fantana selaku pemilik Cristophe Salon Network. Menurutnya, selama wanita menggunakan produk-produk yang berkualiti, tentunya mereka harus mencuci rambut setiap hari. Ini menambah kecantikan pada rambut. Demikian memuat dari laman Marieclaire.

(nip)

Muat artikel
Klik Untuk Komen

Lagi di Fesyen

Trending

Ke Atas